БЮТ: вчителям забороняють йти на мітинг під Раду

П'ятниця, 7 травня 2010, 19:18
Київська влада заборонила вчителям брати участь у мітингу 11 травня, який опозиція планує провести під стінами Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба київського осередку БЮТ з посиланням на інформацію, що надійшла на "гарячу лінію" блоку.

"В одному київському райуправлінні освіти на нараді з директорами шкіл всіх присутніх було попереджено про персональну відповідальність за участь співробітників навчальних освітніх закладів у мітингу протесту, який організовує опозиція", - йдеться у повідомленні.

"Директори шкіл отримали вказівку бути на робочих місцях з 9:00 до 18:00 та контролювати присутність вчителів та технічного персоналу на робочих місцях 11 травня", - повідомили у БЮТ.

"В разі  порушення  вказівок, керівників навчальних закладів обіцяють звільнити з займаних посад. Зокрема, на нараді повідомили про існування вже трьох кандидатур на посади директорів шкіл", - зазначила прес-служба.

У столичному осередку БЮТ розцінюють цю ситуацію, як тиск на співробітників освітньої сфери: "Це означає не тільки узурпацію права людини на вільне волевиявлення, що суперечить Конституції, але й цілком ймовірно, реалізацію програми з масштабної заміни "чужих" на "своїх".

"Не виключено, що окрім зміни керівництва судово-правоохоронних та податкових органів, яке відбувається з лютого у Києві, нові керманичі планують провести зміни у освіті та працевлаштувати решту достойних "регіоналів", - зазначається у повідомленні.

Крім того, Дніпропетровська обласна організація партії "Батьківщина" повідомила, що в області ДАІ та податкова інспекція тиснуть на автоперевізників з метою недопущення виїзду громадян на мітинг.

За даними депутатів від БЮТ, до автоперевізників зверталися високопосадовці з обласного МВС і попереджали про те, що "не варто везти людей до Києва 11 числа, бо все одно автобуси туди не доїдуть, і якщо хочете зберегти гроші і нерви - краще взагалі нікуди не їхати", йдеться у повідомленні прес-служби блоку.

БЮТівці вже звернулися з офіційним листом до МВС і УВС Дніпропетровської області щодо фактів тиску, йдеться у повідомленні.

"Міліція повинна охороняти порядок, громадський спокій і законні права громадян, в тому числі і право на мирні зібрання, а не займатися інсинуаціями з погрозами підприємцям і обмеженням свобод. Міліція - орган держави, а не Партії регіонів", - зазначила прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування