Росія заспокоїла, що проблем з газом не буде

Субота, 8 травня 2010, 14:07

Співпраця Росії й України в енергетичній сфері не дає підстав для занепокоєння про можливості зриву постачань газу в наступному році.

Про це заявив міністр енергетики РФ Сергій Шматко в інтерв'ю турецькому агентству Cihan.

"При тому рівні політичного діалогу, який існує в області забезпечення безпеки газових постачань між Росією, Європою і транзитними країнами, немає підстав турбуватися про можливості повторення фізичного збою постачань газу", - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Те, як розвивається в нас сьогодні діалог з Україною в газовій сфері, анітрошки не створює в нас додаткових побоювань, що наступний новий рік може бути проблемним. Пора страшилок, якими дотепер намагаються користуватися, можливо, не дуже упевнені політики, пройшла", - додав Шматко.

Як повідомлявся, "Газпром" і "Нафтогаз" 21 квітня 2010 року підписали доповнення до контракту на постачання газу, згідно з яким українська сторона одержала знижку в ціні на газ, що дорівнює величині зниження експортного мита при постачаннях газу в Україну.

Відповідно до постанови уряду РФ від 30 квітня, нульове експортне мито при постачаннях російського газу в Україну діє по 2019 рік включно.

При контрактній ціні на газ нижче $333,33 за 1 тис. куб. м розмір мита дорівнюватиме нулеві. Якщо ціна буде рівною або більшою, ніж $333,33, то мито буде визначатися як різниця 30% контрактної ціни і суми в $100.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування