У Львові заборонили масові акції, але бійка таки сталася

Неділя, 9 травня 2010, 11:21
Суд заборонив політичним партіям та громадським організаціям проводити у Львові масові заходи з нагоди Дня перемоги.

Про це повідомив перший секретар Львівського міськкому Соцпартії Василь Музика.

Відповідна постанова Львівського окружного суду від 8 травня була ухвалена і оприлюднена присутнім на засіданні представникам політичних партій та громадських організацій пізно увечері - близько 22:00 суботи.

"Згідно з постановою суду всім політичним силам і громадським організаціям, які подали заявки на проведення 9 травня у Львові акцій до Дня перемоги, забороняється їх проводити", - зазначив Музика, повідомляє УНІАН.

Він також повідомив, що соціалісти мають намір оскаржити це рішення суду і направити відповідне звернення щодо заборони відзначення Дня перемоги президенту, голові Верховної Ради, генпрокурору.

Втім, як повідомляє Інтерфакс-Україна, в неділю у центрі Львова від Оперного театру до пам'ятника Міцкевичу пройшла колона ветеранів Великої Вітчизняної війни, представників влади, а також лівих партій і громадських організацій.

Попереду колони з близько 500 чоловік їхав бронетранспортер з державним прапором. У колоні також були тільки державні прапори. Потім ветеранів посадили в автобуси, і вони відправилися на Пагорб Слави, де поховані воїни Радянської армії, йдеться у повідомленні.

У той же час біля пам'ятника Данилі Галицькому у Львові зібралося близько 400 представників ВО "Свобода" з плакатами і транспарантами: "НКВД, КГБ = гестапо і СС "(з радянською і фашисткою символікою), фотографіями людей, убитих на початку війни радянськими військами у в'язницях Львова.

Представники "Свободи" кинули на землю кілька радянських прапорів і почали їх топтати. Коли один з перехожих спробував забрати прапор, почалася невелика бійка. У неї швидко втрутилися представники міліції і відвели цю людину.

Після цього представники ВО "Свобода" пройшли пішим маршем під своїми прапорами, розгорнувши майже 200-метровйий державний прапор, скандуючи "Слава Україні", "ОУН-УПА - державне визнання".

Вони підійшли до будівлі Львівської облдержадміністрації та біля входу кинули червоні прапори, почали їх топтати і рвати на шматки.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування