Ющенка, Яценюка і Тягнибока запросили на реалізацію ідеї Тимошенко

Неділя, 9 травня 2010, 12:14
Ініціативна група зі створення Комітету захисту України збереться 10 травня о 10:00 в Спілці письменників.

В оргкомітеті зазначили, що на засідання запрошені лідери опозиційних політичних партій, насамперед тих, які представлені у Верховній Раді та у місцевих радах.

Як повідомило джерело в ініціативній групі, серед запрошених - Юлія Тимошенко, Віктор Ющенко, Віра Ульянченко, Арсеній Яценюк, Юрій Луценко, Олег Тягнибок, Анатолій Гриценко, Юрій Кармазін, Микола Катеринчук, В'ячеслав Кириленко.

Також запросили Євгена Корнійчука, Юрія Костенка, Ігоря Кріля, Юрія Луценка, Анатолія Матвієнка, Сергія Соболєва, Володимира Стретовича, Бориса Тарасюка.

В оргкомітеті також нагадали, що вперше засідання ініціативної групи відбулося 5 травня у Спілці письменників України, де обговорювалося питання стосовно утворення Комітету.

За негайне створення Комітету захисту України висловилися десятки авторитетних громадських діячів та представників інтелігенції, які виклали свою позицію у відозві до українців, йдеться у повідомленні УНІАН.

Ініціатори створення Комітету зазначають, що "режим Януковича перетворився на ліквідаційну комісію нашої держави".

"Щоб забезпечити прихильність кремлівських начальників, нова влада, після торгівлі українською територію, вже готова віддати авіабудівну галузь та атомну енергетику. Вони продають Україну та народ оптом і вроздріб", - переконані підписанти відозви.

"У час, коли над Україною, як незалежною та демократичною державою, нависла смертельна небезпека, ми, відчуваючи відповідальність за долю майбутніх поколінь, заявляємо про створення 5 травня 2010 року в місті Києві Громадського комітету порятунку України", - зазначається у документі.

Метою діяльності Комітету визначено: відстоювання територіальної цілісності й суверенітету України; захист свобод і гідності громадян, їхніх політичних, соціально-економічних і національно-культурних прав; боротьба за збереження євроатлантичного вибору України.

Під зверненням, зокрема, підписалися Юрій Андрухович, Володимир Василенко, Тарас Возняк, Богдан Горинь, Іван Дзюба, Микола Жулинський, Левко Лук`яненко, Дмитро Павличко, Михайло Ратушний, Роланд Франко та інші.

Як відомо, Тимошенко запропонувала створити Комітет захисту України після ратифікації угоди про продовження перебування російського флоту в Криму на 25 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News