Путіну і Медведєву флот потрібен тільки для війни з Грузією - Нємцов

Неділя, 9 травня 2010, 22:26

Чорноморський флот потрібен російській владі для війни з Грузією.

Про це заявив російський опозиційний політик Борис Нємцов в ефірі програми "Чорне і біле" на телеканалі ТВі, коментуючи угоду про продовження терміну базування ЧФ РФ у Криму.

"Для Путіна і Медведєва важливо показати, що Росія зберегла свої стратегічні позиції на Чорному морі, що легендарний Чорноморський флот залишився непорушним, і вони готові заплатити немислиму ціну", - сказав він.

"Це ціна, аналогу якої у світі немає. За оренду Чорноморського флоту Росія платить 4 мільярди доларів, а, наприклад, Америка платить за найбільшу військову базу в світі, за базу в Окінаві (Японія) 800 мільйонів", - підкреслив політик.

"Їм потрібно показати, що вони ось такі круті, що вони встають з колін, що вони захищають геополітичні інтереси Росії. Їх абсолютно не цікавить, що ЧФ РФ є в основному вже металобрухтом", - вважає Нємцов.

"У разі конфлікту Росії з НАТО абсолютно очевидно, що флот не буде випущений з Босфору і Дарданелл, тому що ці протоки контролює НАТО. Флот має значення тільки в акваторії Чорного моря", - сказав він.

Нємцов переконаний, що "Чорноморський флот потрібен зараз Путіну і Медведєву для війни з Грузією".

За його словами, під час російсько-грузинської війни в серпні 2008 року "вони втопили аж два катери грузинських, і зараз вони за це заплатять 40 мільярдів доларів".

"Коли вони демагогічно заявляють, що ми ще флотом Україну будемо захищати, то я хочу запитати: від кого?", - зазначив російський політик.

"Що думає українська влада? Їм потрібно вибиратися з кризи, їм потрібен газ дешевше, їм потрібно виконувати передвиборчі обіцянки, і, крім того, потрібно забезпечити роботою тих, хто живе в Севастополі. Вони вирішують таку конкретну народно-господарську задачу", - сказав Нємцов.

"І вони її, як бізнесмени, не як політики, а як бізнесмени, блискуче вирішили", - підкреслив він.

"Позиція помаранчевих мені зрозуміла. Вони думають про довгострокову, багаторічну стратегію. Ющенко точно про це думає. Тимошенко думає про владу, природно, але Ющенко конкретно думає про це", - вважає політик.

Крім того, коментуючи події у Верховній Раді під час ратифікації угоди про ЧФ РФ, Нємцов сказав: "Судячи з того, що відбувалося у Верховній Раді, на дружбу це не схоже. Схоже це швидше, в кращому випадку, на футбольних фанатів. "Шахтар" - "Динамо", наприклад".

"У гіршому випадку це схоже на палату для буйних у божевільні", - підкреслив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування