Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві й ще у 17 містах міліції влаштують протест за вбивство і знущання

Вівторок, 1 червня 2010, 08:29

У вівторок у Києві біля Шевченківського відділку МВС проведуть акцію протесту проти дій міліції, приводом для якої стала загибель 19-річного студента.

Організатори акції протесту вимагатимуть, серед іншого, створення спеціальної слідчої парламентської комісії, встановлення громадського контролю за слідством про загибель студента і звільнення причетних до його смерті.

Студент Ігор Індил загинув під час затримання в Шевченківському райвідділку, куди він самостійно прибув на вимогу дільничного міліціонера увечері - а вже зранку міліція запропонувала батькам затриманого забрати його тіло з моргу. За версією міліції, студент "кілька разів сам упав і вдарився".

Координатор акції протесту Євгенія Малих повідомила "Німецькій хвилі", що список вимог буде розширений, бо в цьому відділку міліції у Києві та й по всій країні, за її словами, зафіксовано цілу низку випадків зґвалтувань, катувань та знущання із затриманих.

Координатор сказала, що київську акцію підтримала громадськість у регіонах, і вона має відбутися перед головними управліннями міліції одночасно у 18 містах держави.

У Києві очікується жалобна хода та покладання  вінків і квітів в пам'ять загиблого в Шевченківському райвідділку МВС Ігоря Індила.

По тому активісти мають намір тиждень чекати реакції влади. А в разі незадовільної відповіді - організувати ще масштабніші протести.

Організатори всеукраїнської акції заявили про неприпустимість будь-якої політичної символіки чи політичних гасел під час вуличних протестів. Вони навіть утримуються від оприлюднення назв організацій, які долучилися до акції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування