Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович взяв піклування про дітей під контроль і кличе меценатів

Вівторок, 1 червня 2010, 11:27

Президент Віктор Янукович бере піклування з боку держави про дітей-сиріт під особистий контроль.

Про це він заявив у День захисту дітей, беручи участь у відкритті спортмайданчика у дитячому будинку "Любисток" у селі Нові Петрівці Вишгородського району Київщини.

У присутності президента на цьому майданчику розпочався фінальний матч чемпіонату Київської області серед дитячих будинків та шкіл-інтернатів із міні-футболу. Президент передав командам-учасницям подарунки та зробив перший символічний удар по м'ячу.

Янукович висловив переконання, що новий спортмайданчик дасть змогу майбутнім спортсменам розвивати свої здібності, повідомляє прес-служба президента.

Він також наголосив на важливості вирішення питань, що стосуються потреб дітей-сиріт. Зокрема, президента повідомив про своє рішення відкрити для лікування цієї категорії дітей двері "Феофанії", де лікуються високо посадові особи.

Янукович також сказав, що найближчим часом в Україні буде започатковано систему регулярного ретельного обстеження стану здоров'я дітей, які навчаються у дитячих будинках та школах-інтернатах. "Буде створено систему, яка дозволить щорічно їх обстежувати і лікувати", - зазначив президент.

Також, за його словами, проводитиметься відбір дітей за їхніми здібностями, зокрема, виявлятимуть дітей з хорошими спортивним потенціалом, обдарованих дітлахів - і для таких дітей буде обов'язково створено спеціальний навчальний заклад.

"Піклування з боку держави про дітей-сиріт я беру під особистий контроль", - заявив Янукович, додавши, що держава докладе усіх зусиль, аби кожна така дитина мала можливість отримати професію, умови для навчання тощо.

"Такий системний підхід передбачатиме участь керівників регіональної влади, місцевого самоврядування і меценатів. Ми запрошуватимемо людей, які мають бажання вкладати кошти у майбутнє наших дітей для розвитку цієї інфраструктури, створювати благодійні фонди", - наголосив президент.

Він запевнив, що відповідну програму буде розроблено вже найближчим часом - "і вона буде втілюватися у нашій країні". 

У своєму зверненні до співвітчизників з нагоди Дня захисту дітей Янукович наголосив, що "щасливі діти сьогодні - це щаслива та сильна держава в майбутньому", однак саме діти найбільше потребують опіки та захисту, підтримки та турботи дорослих.

"Забезпечення гідного рівня життя маленьких українців, їхніх прав на здоров'я, освіту, дозвілля - це наш загальнодержавний обов'язок. Адже суспільство, в якому діти не розглядаються як найвища цінність, - неповноцінне суспільство, а країна, яка не турбується про завтрашній день своїх маленьких громадян, - приречена країна", - заявив він.

У вівторок, 1 червня, о 12:00 президент також зустрінеться з дітьми та учнівською молоддю, які проявили особисту мужність та героїзм при врятуванні життя людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
Усі новини...