Коломойський хоче прихопити собі полігон?

Вівторок, 1 червня 2010, 12:59

Голова Запорізької обласної держадміністрації Борис Петров створив спецкомісію щодо  захоплення полігону шлакових відвалів в Балці Середній.

Про це він повідомив на прес-конференції в понеділок, інформує УНІАН.

"Я створив спецкомісію у складі представника облдержадміністрації, представника ГУ МВС у Запорізькій області, що пов`язано з питанням охорони території представниками ВДСО, які підпорядковуються начальнику ГУ МВС, а також представника прокуратури і промпідприємств, які одержали розпорядження", - сказав він.

Таке розпорядження, підписане прокурором Заводського району Запоріжжя Сергієм Богданом, не перешкоджати діяльності компанії "Деа Рома ЛТД" здійснювати роботи на території "техногенного родовища в Балці Середній" отримали Запорізький завод феросплавів, "Запоріжсталь", "Дніпроспецсталь" і Запоріжкокс.

Водночас, голова Запорізької ОДА не повідомив, яким чином дана комісія зможе ефективно працювати і забезпечувати нормалізацію роботи промпідприємств у Балці Середній, якщо в її складі немає представників другої сторони конфлікту - компанії "Деа Рома ЛТД".

За його словами, він взагалі з представниками даної компанії не спілкувався: тільки "отримав від них пакет документів".

У ході прес-конференції Петров також заявив, що у зв`язку з ситуацією, що склалася в Балці Середній, він готує звернення в Генеральну прокуратуру України.

Минулого четверга у другій половині дня представники компанії "Деа Рома ДТД" зайняли цехи ДСС, ЗФЗ і ЗСС, розташовані на території Балки Середньої.

Як обгрунтування їх появи на території заводів, керівникам меткомбінатів було направлене розпорядження прокурора Заводського району Запоріжжя Сергія Богдана, у якому вимагалося не перешкоджати здійсненню компанією "Деа Рома ЛТД" робіт на території "техногенного родовища в Балці Середній".

Підприємства розцінили ці дії як рейдерське захоплення.

Компанії Віктора Пінчука, Ігоря Коломойського й Едуарда Шифріна звернулися в Кабмін з вимогою зберегти за ними право на розробку шлакосховища.

Тим часом учасники конфлікту не виключають, що за діями облради стоять інтереси групи "Приват", що прагне в такий спосіб розширити свою діяльність на полігоні, пише зранку Комерсант-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News