Медведєв не хоче морквинку за хорошу поведінку

Вівторок, 1 червня 2010, 14:52

Вступ Росії до Світової організації торгівлі не повинен бути "призом за хорошу поведінку".

Про це у вівторок на прес-конференції в Ростові-на-Дону сказав Президент Росії Дмитро Медведєв за підсумками саміту Росія-ЄС, інформує УНІАН.

"Рішення за тими державами, які мають узгодити остаточно позицію із цього приводу... У нас йдуть непрості переговори з американськими партнерами, але мені здається, що всім, у тому числі й американським партнерам, час визначитися, що членство Росії у СОТ - це не морквина, яку нам пропонують як приз за хорошу поведінку", - заявив президент Росії.

"Це просто необхідність для того, щоб Росія була повноцінним інтегральним учасником міжнародних економічних процесів", - сказав Медведєв.

Він зазначив, що в рамках "Великої двадцятки" Росія є єдиною країною - не членом СОТ.

Президент Росії висловив сподівання, що складності у питанні членства у СОТ відпадуть, і РФ приєднається до цієї організації найближчим часом.

Медведєв підкреслив, що позиція Росії щодо вступу до СОТ не змінилася, навіть незважаючи на створення Митного союзу.

"Я неодноразово говорив, що у нас нічого не змінилося стосовно СОТ, незважаючи на наше прагнення створити повноцінний Митний союз і Єдиний економічний простір з Казахстаном і Білоруссю", - сказав Медведєв.

Він зазначив, що Росія вступатиме до СОТ або разом із членами Митного союзу, або окремо, якщо ступінь просунутості у переговорах буде різним. При цьому Медведєв додав, що країни Митного союзу знаходяться на різних стадіях у процесі вступу до СОТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News