Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров хоче змусити депутатів попрацювати перед канікулами

Вівторок, 1 червня 2010, 18:42
Прем'єр Микола Азаров наполягає на прийнятті Верховною Радою законопроектів щодо асоціації з Євросоюзом до парламентських канікул.

Таку заяву він зробив у вівторок під час засідання української частини ради з питань співробітництва між Україною і ЄС, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Основні документи необхідно прийняти уже у найближчі два-три тижні, до початку парламентських канікул", - йдеться у повідомленні.

"Нам необхідно мобілізуватися в обстоюванні національних інтересів у таких масштабних проектах, як співробітництво з ЄС, і підтвердити репутацію прогнозованих, добросовісних партнерів", - заявив Азаров.

В свою чергу, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко поінформував про перебіг і результати переговорного процесу.

"Серед основних результатів він назвав готовність сторін закласти нову основу для подальшого розвитку відносин Україна-ЄС, перейти від партнерства до політичної асоціації та економічної інтеграції", - цитує Грищенко прес-служба уряду.

Крім того, міністр повідомив, що "суттєво активізовані переговори про створення зони вільної торгівлі".

За результатами засідання МЗС, Мінекономіки та іншим заінтересованим центральним органам виконавчої влади доручено внести пропозиції щодо підготовки позиції української сторони до наступного раунду переговорів з ЄС.

Крім того, під час засідання обговорювалося питання підготовки "дорожньої карти" запровадження безвізового режиму поїздок громадян України до країн-членів ЄС

Грищенко повідомив, що на засіданні Ради міністрів з питань юстиції та внутрішніх справ ЄС, яке відбудеться 3 червня у Люксембурзі, планується надати Україні план дій щодо безвізового режиму.

"Очікується, що план дій буде підготовлено Єврокомісією та ухвалено під час наступного саміту Україна-ЄС у жовтні поточного року", - йдеться у повідомленні.

Керівникам міністерств і відомств було дано доручення на підготовку 15 червня візиту української делегації до ЄС для участі у спільному засіданні ради з питань співробітництва.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування