Тігіпко побачив суттєвий крок до європейського раю

Вівторок, 1 червня 2010, 20:58
Ухвалення закону про держзакупівлі дозволить вивести з тіні цей процес.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, коментуючи ухвалення парламентом нової редакції цього закону.

За словами Тігіпка, законом передбачено розмежування функцій вироблення державної політики і контролю за здійсненням держзакупівель: перша функція закріплена за Мінекономіки, тоді як контроль покладається на Антимонопольний комітет як орган оскарження.

"Також Законом передбачено удосконалення механізму оскарження. Делеговані АМКУ повноваження не дозволять перетворити його в інструмент штучного затягування завершення процедури закупівель і забезпечуватимуть зацікавленість замовника усувати виявлені порушення", - йдеться у повідомленні.

"Тепер подання скарги не призупинятиме процедуру закупівлі (за винятком випадків, коли АМКУ приймає відповідне рішення), що зменшить зловживання у сфері держзакупівель", - зазначили в уряді.

"Прийняття цього закону з урахуванням європейської практики є суттєвим кроком наближення України до формування зони вільної торгівлі з ЄС", - сказав Тігіпко.

"Крім того, зазначений закон дозволить значно посилити позиції України у переговорному процесі зі Світовим банком та Єврокомісією щодо продовження співпраці з ними", - підкреслив віце-прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...