Упійманий на хабарі заступник міністра - на лікарняному, але майже "затриманий"

Середа, 2 червня 2010, 11:20

У заступника міністра охорони навколишнього природного середовища Богдана Преснера після затримання при одержанні хабара стався гіпертонічний криз.

Зараз він під охороною знаходиться на лікарняному, повідомляє газета "Комерсант-Україна".

За інформацією видання, запобіжний захід затриманому поки не визначений.

"У нас є 72 години", - сказав газеті заступник генпрокурора Віталій Щоткін.

"Зараз Богдан Преснер на лікарняному, але будемо вважати, що затриманий. У нього гіпертонічний криз, він знаходиться під охороною. Тож справа порушена, є затриманий, а все інше - подивимося через 72 години", - додав він.

Раніше Генпрокуратура повідомила, що співробітники Управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ спільно зі Службою безпеки України затримали "заступника міністра одного з міністерств" на одержанні хабара.

Пізніше стало відомо, що затримано було заступника міністра охорони навколишнього природного середовища Богдана Преснера. Сума хабара за сприяння в призначенні на посаду керівника обласного рівня складала $200 тис.

У Міністерстві охорони навколишнього природного середовища вважають, що даний інцидент пов'язаний із минулою політичною діяльністю Преснера.

"Відомо, що Богдан Преснер був у центрі політичних подій Львівщини як переконаний прихильник Партії регіонів. У Мінприроди він прийшов саме з цієї області, де в нього залишилося чимало "доброзичливців". Схоже, саме звідти й "ростуть ноги" (інциденту)", - заявили в прес-службі міністерства.

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Микола Джига (Партія регіонів) не бачить у затриманні Преснера політичного підтексту.

"Це резонансний злочин і дуже велика сума. Корупція в чистому вигляді", - заявив він.

На думку Джиги, декілька таких показових затримань чиновників високого рангу дозволять поліпшити ситуацію в державних органах.

"Ця затримання має нести виховний і застрашливий характер для інших чиновників. Головне, щоб цей факт був грамотно документований, зафіксовані докази, й справа дійшла до суду - тоді це буде профілактичним фактором для чиновників, схильних до подібних порушень", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування