Тігіпко все ще чекає гроші МВФ, але не ясно коли

Середа, 2 червня 2010, 13:54
 

Сума кредиту, який МВФ може надати Україні, може скласти 12-19 мільярдів доларів.

Про це в коментарі журналістам повідомив віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

"Я розраховую, що цифра (сума кредиту.) може коливатися від 12 до 19 мільярдів доларів, але остаточне рішення може прийняти тільки Рада директорів МВФ", - відзначив Тігіпко, повідомляє Лігабізнесінформ.

Віце-прем'єр також підкреслив, що вчорашнє ухвалення закону про державні закупівлі буде працювати на МВФ.

"Завдяки цьому ми заощадимо бюджетні кошти і зможемо зробити більш прозорим сам механізм закупівель. Тому я вважаю, що робота з МВФ йде нормально", - підкреслив Тігіпко, додавши, що найближчим часом в Україну прибудуть фахівці Фонду, що будуть працювати з "Нафтогазом" і Мінфіном.

На уточнююче питання журналістів, коли Україна може очікувати гроші МВФ, Тігіпко відповів: "Гроші ми одержимо через три тижні після того, як підпишемо Меморандум. Зараз над ним ми працюємо. Потрібно переконати МВФ у дохідній частині бюджету. Також зараз ми пояснюємо ситуацію по кошторису "Нафтогазу". Текст Меморандуму практично погоджений", - повідомив він.

У той же час Тігіпко підкреслив, що про конкретну дату підписання Меморандуму говорити рано.

Раніше джерело, інформоване про хід переговорів України і МВФ, повідомило, що на сьогоднішній день є імовірність того, що МВФ може відмовити Україні в початку реалізації нової програми співробітництва найближчим часом.

За словами джерела, МВФ фактично упевнений, що в держбюджеті України на 2010 рік закладено істотно занижений дефіцит.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування