Янукович доручив розібратися із ситуацією на ММК ім. Ілліча

Четвер, 3 червня 2010, 09:49

Комісія з боротьби з рейдерством найближчим часом вивчить ситуацію, що склалася у ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча".

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров на брифінгу у четвер, повідомляє УНІАН.

Прем'єр підкреслив, що відповідне доручення було дано президентом Віктором Януковичем.

"Таке доручення дано комісії по боротьбі з рейдерством на чолі з віце-прем`єр-міністром Володимиром Сівковичем. Президент дав всі необхідні доручення правоохоронним органам зокрема. Тому, я думаю, що ми в цьому питанні найближчим часом поставимо крапку", - сказав Азаров.

Як відомо, голова правління - гендиректор ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" Володимир Бойко попросив президента втрутитися у ситуацію навколо "колосальної рейдерської атаки" на підприємство.

27 травня на сайті газети трудового колективу ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" - "Іллічівець" - було розміщено повідомлення про те, що офіс "Української реєстраційної компанії", яка здійснює ведення реєстру акцій ММК ім. Ілліча і ЗАТ "Ілліч-Сталь", захоплено невідомими.

За даними видання, група невідомих блокувала доступ співробітників до робочих місць, а до відома директора "Української реєстраційної компанії" було доведено, що на його місце вже призначено нового керівника.

Раніше, 26 травня, представник компанії "Формігос Холдинг Лтд." (Кіпр) Борис Подольський заявив, що 90% акцій ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" були придбані на користь російської компанії.

За його словами, компанії "Формігос Холдинг Лтд.", "Рівейн Лтд.", а також кілька інших компаній викупили 100% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь", якому належать близько 90% акцій ММК ім. Ілліча.

Водночас Бойко спростовував інформацію про продаж підприємства, заявляючи про рейдерської атаку на меткомбінат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування