Тимошенко: За 100 днів Янукович приніс багато біди

Четвер, 3 червня 2010, 13:19

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що за 100 днів президент Віктор Янукович не виконав жодної соціальної обіцянки, позбавив судів незалежності та почав "придушувати" демократичні процеси.

"Почалася велика біда зі створення гуманітарної катастрофи, коли все, що є цінним, дорогим для українців, коли все, що є цінним і дорогим для розвитку нашої держави, все це, по суті справи, за сто днів було або нівельовано, або принижено", - заявила вона, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Йде руйнація української держави, і в цьому є небезпека цієї влади", - додала Тимошенко.

На її думку, одним з негативних підсумків діяльності влади Януковича є "реформування" судової системи, "яке позбавить судову гілку влади незалежності".

"Сьогодні, в 100 днів, якраз відбувається зворотній процес, тому що судової реформи назвали не реформу, а назвали процес повного позбавлення судів незалежності", - підкреслила Тимошенко.

"Я думаю, що це є підготовка, по-перше, до масштабного перерозподілу власності, включаючи державну, і це є підготовка до зачистки будь-яких політичних опонентів в державі", - додала вона.

Тимошенко зазначила, що жодну соціальну обіцянку Януковича не виконано, натомість запроваджується "зрівнялівка" у соціальній сфері і планується збільшення пенсійного віку.

"Сьогодні всі радіо, інформаційні агенції наповнені повідомленнями про те, що протягом чотирьох років поступово кожен рік пенсійний вік для чоловіків і жінок буде доведений до 65 років, однаковий для всіх", - сказала вона.

На думку Тимошенко, Янукович мав би в ході своєї виборчої кампанії попередити своїх виборців "про свої істинні наміри у соціальній сфері".

"Скажіть, будь ласка, якщо би кандидат в президенти просто сказав суспільству, що з моменту його приходу на посаду пенсія для людей, які мають 10 років стажу і які мають 30 років стажу, буде зрівняно і буде доведено до уніфікованої цифри?", - запитала Тимошенко.

"Ці 100 днів багато країні принесли біди", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування