Суд відклав справу Гримчака й Парубія про "дебош" у Раді

Четвер, 3 червня 2010, 14:13

Печерський райсуд Києва переніс розгляд законності порушення кримінальної справи проти депутатів НУНС Андрія Парубія і Юрія Гримчака на 10 червня.

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Парубія і Гримчака звинувачують у перешкоджанні діяльності голови Верховної Ради Володимира Литвина й інших депутатів на засіданні парламенту 27 квітня з метою не допустити ратифікацію угоди про подовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Україні.

Суд же задовольнив клопотання адвокатів Гримчака й Парубія про перенесення розгляду цієї справи до ухвалення Верховним Судом рішення по їхньому зверненню про зміну підсудності цієї справи іншому суду.

Адвокати направили таке звернення до Верховного Суду у зв'язку з тим, що сумніваються в можливості судді Інни Отрош, яка розглядає цю справу, ухвалити об'єктивне й неупереджене рішення по ньому.

Під час призначення Отрош у 2009 році Верховною Радою на посаду судді Верховного суду безстроково, депутатська фракція НУНС, у яку, зокрема, входять Парубій і Гримчак, не підтримала таке рішення.

При цьому суд відхилив ще одне клопотання адвокатів Парубія й Гримчака, у якому вони просили суд заявити самовідвід у зв'язку з вищевказаними обставинами. Суд мотивував це рішення тим, що відповідно до кримінально-процесуального законодавства відсутня відповідна підстава для самовідводу складу суду.

14 травня прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти Парубія й Гримчака за підозрою у втручанні в діяльність Литвина та інших депутатів парламенту з метою не допустити ратифікацію угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року.

Справа порушена за статтями 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою чи злочинною організацією) і 344 (втручання в діяльність державного діяча) Кримінального кодексу.

Після порушення кримінальної справи проти них, депутати оскаржили законність даних рішень у Печерськом райсуді Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...