Регіонали присягнулися у вірності європейцям

Четвер, 3 червня 2010, 17:48
Всі законопроекти, необхідні для припинення моніторингу України з боку Ради Європи, будуть ухвалені вже до кінця року.

Про це заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов під час зустрічі зі співдоповідачами моніторингового комітету ПАРЄ Ренатою Вольвенд і Майліс Репс.

"В останні роки була втрачена довіра до нашої країни. Хотілося б її швидко відновити", - зазначив регіонал.

Він запевнив представників ПАРЄ, що всі зобов'язання, які взяла на себе Україна в рамках співробітництва з Радою Європи, найближчим часом будуть виконані.

У свою чергу Вольвенд заявила, що під час її попередніх візитів до України йшлося про створення так званої дорожньої карти, яка дозволить припинити моніторинг з боку Ради Європи та перейти до постмоніторингових процесів, йдеться у повідомленні.

"Але ми дивимося в майбутнє. Україні потрібно зараз налагодити діалог з Радою Європи, який будуватиметься на принципах демократії, і продовжувати роботу в конструктивному руслі", - зазначила Вольвенд.

Вона додала, що в останні роки в Україні надто часто проходили вибори, що заважало плідній співпраці з ПАРЄ: "Політики надмірно багато зусиль віддавали виборам. Але зараз настав час приступати до реформ".

У свою чергу Репс сказала, що Україна повинна прийняти низку непростих рішень - одразу і в декількох напрямках - як в економіці, так і в юстиції, медіа і в гуманітарній сфері.

"Так, це складно, але разом з тим нас не влаштовують аргументи, що потрібно спочатку робити щось одне, потім - інше. Потрібно проводити реформи комплексно. А Рада Європи буде підтримувати Україну в цих прагненнях", - додала вона.

У той же час у повідомленні прес-служби Партії регіонів йдеться: "Співдоповідачі моніторингового комітету ПАРЄ позитивно оцінюють ті зусилля, з якими нова влада проводить реформи в Україні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News