Литвин не хоче ускладнень від референдуму

П'ятниця, 4 червня 2010, 17:18
 

Спікер Володимир Литвин заявляє, що ухвалений за основу законопроект про всеукраїнський референдум має потребу в допрацюванні, оскільки в ньому є норми, що порушують Конституцію.

"У нас є багато роботи для юристів і відповідних комітетів", - сказав він в інтерв'ю телеканалові "Рада" у п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Спікер підкреслив, що в прийнятому за основу законопроекті є низка норм, що порушують Конституцію.

Зокрема, за його словами, до такої норми відноситься положення про те, що нова Конституція може бути прийнята на референдумі без будь-яких рішень Верховної Ради.

У зв'язку з цим Литвин нагадав, що існує рішення Конституційного суду, є 13 стаття Конституції, що чітко визначає порядок внесення змін в Основний закон, у тому числі і тих, котрі знайшли підтримку на всеукраїнському референдумі.

Спікер також відзначив, що законопроект звужує права людини щодо ініціювання референдумів у питаннях, що стосуються влади.

"Нам треба дуже уважно працювати над цим законопроектом, щоб на референдумі не приймалися рішення, що уже після цього ніхто скасувати не зможе", - підкреслив Литвин.

На думку спікера, із законопроекту треба забрати ті положення, що "мають політичний розрахунок..., а в перспективі можуть принести чимало ускладнень для організації життя, у тому числі держави".

Як повідомлялося, 3 червня Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект про всеукраїнський референдум, автор якого депутат фракції Партії регіонів Дмитро Шпенов.

Лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко заявила, що за допомогою такого закону мають намір внести зміни в Конституцію через референдум.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування