У Азарова обіцяють закрутити гайки податківцям

П'ятниця, 4 червня 2010, 19:47

Кабмін вживатиме рішучих заходів щодо неправомірних дій співробітників податкових органів.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко відповідаючи на запитання депутатів під час "години уряду" в парламенті, повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, уряд займеться тими податківцями які "безпідставно відмовляються приймати податкові декларації, а потім нараховують підприємцям великі штрафи".

"Згідно із законодавством, податківці зобов'язані приймати правильно оформлені декларації. Необхідність виконувати плани по зборах не може бути виправданням для порушень закону", - зазначив Тігіпко.

Віце-прем'єр повідомив, що вже провів кілька нарад з цього приводу і направив листи керівникам облдержадміністрацій.

"Найближчим часом у регіонах пройдуть зустрічі місцевої влади, підприємців та податківців, на яких спірні питання мають бути вирішені", - зазначив він.

За словами Тігіпка, у випадку, якщо порушення закону не припиняться, проблема буде розв'язана рішенням уряду, а винні у порушенні законодавства - покарані.

Крім того, віце-прем'єр повідомив, що прийняті всі необхідні рішення щодо випуску ОВДП в рахунок погашення заборгованості держави з відшкодування податку на додану вартість.

"У спадок від попереднього уряду ми отримали складну проблему з відшкодування ПДВ. На перше травня невідшкодованого ПДВ маємо 23 мільярди гривень. Це борги, що накопичилися за 2008, 2009  і перший квартал 2010 року", - зазначив він.

На думку Тігіпка, рішення уряду дозволить бізнесу зняти гостроту проблеми обігових коштів: "Цінні папери можна продати одразу, хоча і з дисконтом, а можна отримувати кожні півроку по десять відсотків суми боргу плюс проценти".

Віце-прем'єр також наголосив, що з серпня уряд планує ввести автоматичну систему відшкодування податку на додану вартість.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування