В БЮТ хочуть дізнатися більше про "інформаційний шлюб" УТ-1 і Інтера

П'ятниця, 4 червня 2010, 20:42
Віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) просить роз'яснити підстави узгодження інформаційної політики Національної телекомпанії та телеканалу "Інтер".

Відповідне звернення міститься в його листі до президента Віктора Януковича, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Томенко просить дати офіційне роз'яснення стосовно узгодження інформаційної політики телеканалів "на рівні менеджменту цих телеорганізацій, змісту, форм і засобів такого узгодження та їх відповідності вимогам Конституції і законів щодо заборони цензури й необґрунтованого втручання у професійну діяльність журналістів".

Як відомо, у п'ятницю під час прес-конференції, Янукович відповідаючи на запитання про узгодження інформаційної політики цих каналів заявив: "Якщо така інформація є, я не буду її заперечувати. Я не знаю, що тут поганого, що тут хорошого. Ви хочете сказати, що тут щось погане?".

У своєму листі Томенко наголосив, що "узгодження" інформаційної політики НТКУ та "Інтер" "зусиллями їх менеджерів" не передбачено ані українським законодавством, ані статутом Національної телекомпанії чи редакційним статутом  телеканалу "Інтер".

"Відповідно до вимог законів про інформацію та про телебачення і радіомовлення, таке "узгодження" є втручанням у професійну діяльність журналістів цих телеканалів, яке карається законом", - цитує віце-спікера прес-служба парламенту.

Томенко вважає особливо небезпечним те, що таке грубе порушення відбувається на центральному державному телевізійному каналі.

На думку політика каналу "загрожує перетворення на структурний підрозділ інформаційного холдингу приватної комерційної телерадіоорганізації".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News