Банковій вже не потрібні гроші МВФ

П'ятниця, 4 червня 2010, 21:22
Для України важлива не стільки сума кредиту МВФ, скільки сам факт продовження співробітництва з фондом.

Про це заявила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Моє глибоке переконання, що Україна зараз потребує не стільки грошей МВФ, це вторинна мета. Найголовніше - це позитивний сигнал про те, що співпраця продовжиться", - сказала Акімова.

При цьому вона зазначила, що підсумки першого кварталу поточного року продемонстрували, що уряд в змозі вирішувати питання за внутрішніми боргами, і серйозних проблем з відшкодуванням зовнішніх боргів не буде.

"За оцінкою представників МВФ, підозр про те, що Україна може оголосити дефолт за зовнішніми зобов'язаннями, не виникало навіть у найскладніший період 2008 і 2009 років", - підкреслила Акімова.

Крім того, вона позитивно оцінила факт приїзду до України наступного тижня заступника директора Європейського департаменту МВФ Пола Томсена і керівника місії МВФ по Україні Таноса Арвантіса для обговорення питання про подальшу співпрацю.

"Сам факт приїзду представників МВФ до України говорить про те, що МВФ зацікавлений у продовженні співпраці. З одного боку, фонд розглядає Україну як важливу країну, а з іншого - як країну, яка може задовольнити вимоги МВФ", - зазначила чиновник.

"Якщо б не було впевненості в позитивному русі по шляху співпраці, думаю, ніхто б не приїжджав", - заявила Акімова.

Вона висловила переконання, що в переговорах з МВФ вдасться знайти компроміс, і не виключила, що співпраця може поновитися вже влітку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування