В уряді дослідять структуру бідності

П'ятниця, 4 червня 2010, 22:48
Віце-прем'єр Володимир Семиноженко заявив, що з 2012 року соціальна допомога стане адресною.

Він повідомив, що до цього сроку всі види соціальної підтримки, крім допомоги інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і пільг особам, які мають виняткові заслуги перед Батьківщиною, мають стати адресними.

"Реформа системи соціальної підтримки відкладалася довгі роки з хибних популістських міркувань. Сьогодні вона не є справедливою, адже близько 40% бідних людей взагалі не отримує соціальної підтримки", - цитує віце-прем'єра прес-служба Кабміну.

Семиноженко зазначив, що тривогу викликає структура бідності в Україні, адже значна частина серед малозабезпечених - це працюючі громадяни і сім'ї з дітьми.

За його словами, згідно з програмою економічних реформ на 2010-2014 роки, вже до кінця поточного року заплановано розробити сучасну методику щодо проведення комплексного аудиту видів соціальної допомоги і пільг.

"В підсумку маємо отримати повне, стовідсоткове охоплення бідних верств населення різними видами соціальної підтримки і зниження рівня абсолютної бідності майже в 2 рази", - підсумував Семиноженко.

Крім того віце-прем'єр заявив, що реформа системи пенсійного забезпечення є однією з найважливіших складових соціальних реформ.

"Проблеми у цій сфері накопичувалися роками і сьогодні набули загрозливого характеру. Питома вага пенсійних видатків у ВВП у нас вже 18%, а більше половини пенсіонерів мають пенсію не вище 800 гривен", - зауважив Семиноженко.

"Передусім буде збалансовано пенсійний фонд та поліпшено адміністрування пенсійної системи. У подальшому буде обмежений максимальний розмір пенсій, звільнено солідарну систему від не властивих для неї виплат", - зазначив він.

На думку віце-прем'єра необхідно заохочувати громадян до добровільного більш пізнього виходу на пенсію.

Семиноженко також повідомив, що вже до 2014 року має бути здійснений перехід на пенсійне страхування у повному обсязі для всіх категорій платників: "Тоді від пенсійної реформи виграють усі - і пенсіонери, і працюючі громадяни, і молоде покоління".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...