Повернення Лужкова потішило Севастополь

Понеділок, 7 червня 2010, 11:27
 

Зняття заборони на в'їзд в Україну меру Москви Юрію Лужкову активізує співробітництво Севастополя і Москви і буде позитивно сприйнято севастопольцями.

Таку думку висловив глава Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов журналістам, коментуючи повідомлення ЗМІ про зняття заборони на в'їзд в Україну Лужкову.

"Севастополь не може не любити Лужкова. Причина проста, я завжди кажу: хочете вийти на такий же рівень авторитету, побудуйте в місті 3 тисячі квартир, як це зробив мер Москви", - сказав Саратов.

"Юрій Лужков предметно займався Севастополем, вкладаючи величезні кошти в забезпечення військовослужбовців російського Чорноморського флоту житлом, а це - вклад у Севастополь, тому що в російських військовослужбовців є діти і вони севастопольські", - підкреслив Саратов.

Як повідомили в прес-службі міськради, будучи ще головою Севастопольської міськради, Саратов не раз ініціював питання про зняття заборони на в'їзд Лужкова в Україну.

4 червня мер Москви підтвердив, що тепер вільно може відвідувати територію України.

"Недавно в нас відбулася розмова з новим президентом Віктором Януковичем, і він повідомив мене, що я тепер не є персоною грата на Україні", - сказав Лужков.

Як відомо, 11 травня 2008 року Лужков у Севастополі заявив, що це місто як військово-морська база СРСР і Росії ніколи не передавалося Україні і мало бути повернуто Росії.

Після СБУ заборонила в'їзд Лужкову в країну.

Таку реакцію української сторони в МЗС РФ розцінили як недружній і неадекватний крок.

29 травня 2010 року севастопольські і московські громадські організації й об'єднання з ініціативи Міжрегіональної громадської організації "Об'єднання патріотів Севастополя" звернулися до нинішнього президента Віктора Януковича з проханням про зняття заборони на в'їзд у країну Лужкову.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News