У Януковича попросять пустити в його резиденції

Понеділок, 7 червня 2010, 11:39

Екологи збираються  11 червня пікетувати адміністрацію президента з вимогою відкрити доступ до президентських резиденцій, реорганізованих у національні парки.

Про це йдеться в повідомленні ВГО "Національний екологічний центр України" та ДОП "Зелене майбутнє".

Екологи нагадують, що згідно з указами президента 11 грудня 2009 року, президентські резиденції "Залісся" та "Білоозерське", що у Київській області, у 6-місячний термін мали бути реорганізовані у національні природні парки.

Але, коли нещодавно журналісти кількох провідних ЗМІ спробували відвідати національний природний парк "Залісся", їм порадили взяти дозвіл у Держу правління справами.

"Оскільки 11 червня 2010 року - саме той день, коли президентські резиденції мали б вже стати національними парками, учасники акції попросять у ДУСі квитки на вхід до національних парків та запитають,  чи передавати принесені під стіни ДУСі похоронні вінки "від ДУСі національним природним паркам "Залісся", "Білоозерський" та "Синьогора" до національних парків", - йдеться в повідомленні.

Після пікету учасники акції спільно з журналістами знову спробують потрапити на територію національного природного парку "Залісся".

Як відомо, місяць тому екологів і журналістів не пустили до "Залісся".

Екологи підозрюють, що резиденцію використовують для "царських полювань" високопосадовців.

Національні природні парки згідно закону "Про природно-заповідний фонд України"  є природоохоронними установами, основними завданнями яких є організація відпочинку населення у поєднанні зі збереженням природних комплексів.

Наразі території президентських резиденцій "Залісся", "Білоозерський" та "Синьогора" (кожна з яких займає по декілька тисяч гектарів лісу), які указами президента оголошені національними парками, досі лишаються закритими для доступу простих громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування