У Харкові посадили депутата за замах на Добкіна і Кернеса

Понеділок, 7 червня 2010, 17:24

У Харкові на 10 років посадили депутата райради, обвинувачуваного в організації замаху на в. о. міського голови Харкова Геннадія Кернеса і главу Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

Таке рішення виніс у п'ятницю апеляційний суд Харківської області в справі депутата Московської райради Харкова Олега Медведєва, повідомляє Комерсант-Україна.

У липні 2008 року Геннадій Кернес (тоді - секретар Харківської міськради) оприлюднив аудіозапис розмови двох чоловіків, що обговорювали способу убивства його і Михайла Добкіна (у 2008 році - мер Харкова), а також сексуальної наруги над його сином Кирилом Кернесом.

За словами Геннадія Кернеса, одним з учасників бесіди був Олег Медведєв. Останній, як випливало з запису, вважав панів Добкіна і Кернеса організаторами нападу на нього в липні 2006 року, у результаті якого він одержав численні ножові поранення.

Михайло Добкін і Геннадій Кернес свою причетність до цього нападу спростували.

Щодо Олега Медведєва за обвинуваченням у замаху на убивство була порушена кримінальна справа, розгляд якого Апеляційний суд Харківської області почав у жовтні 2009 року. 17 травня 2010 року зі справи був виключено низку пунктів обвинувачення, зокрема про намір зґвалтувати Кирила Кернеса.

В той же час екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко висловив подив, чому покарання несе Медведєв, але не покарані ті, хто йому у 2006 році відрізав вуха і ніс.

"По заказу цього кримінального авторитета Гепи кримінальний авторитет Джонсон відрізав вуха, ніс і сідницю за неякісний кокаїн, який отримала ця зграя. У міліції були покази, явка з повинною двох виконавців, покази свідків", - заявив екс-міністр.

За його словами, все це було "скомплектовано і готово до пред'яви звинувачення, але Генеральна прокуратура перед виборами, захищаючи однопартійця кримінального авторитета Гепу, і Джонсона її витребувала її, і подальша доля її невідома".

"Відтак постраждалий буде сидіти 10 років - я його не захищаю, може, він щось лихе і задумав, але, хто ж йому різав? Ці кримінальні авторитети, які керують Харковом, і сьогодні ріжуть ліс, а завтра будуть різати харків'ян", - обурився Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...