Опозиція хоче заборонити перекривати дороги для Януковича

Понеділок, 7 червня 2010, 19:07
Верховній Раді пропонують заборонити перекривати рух на дорогах під час проїзду кортежів керівників держави.

Відповідний законопроект зареєстрував депутат від НУНС Микола Катеринчук, повідомляє сайт Верховної Ради.

"Після набуття повноважень президента Віктором Януковичем, жителі та гості столиці зіштовхнулися із систематичними випадками порушення як конституційного принципу рівності, так і права на свободу пересування", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Депутат зазначив, що "перекриття доріг для проїзду кортежу президента стало звичним явищем, яке значно ускладнює пересування по завантаженим столичним автошляхам".

"Причому, таке перекриття застосовується не лише для забезпечення проїзду президента на державні чи міждержавні заходи, але й для звичайного проїзду на роботу та з роботи", - наголосив Катеринчук.  

У записці підкреслюється, що "в результаті такого перекриття рух значно ускладнюється, що до цього часу відчули на собі практично всі автомобілісти столиці".

Він заявив, що "такі ж проблеми виникають під час організації проїзду глави Верховної Ради та прем'єра".

"Більше того, як підтверджується практикою, перекриття доріг для проїзду кортежів вищих посадових осіб держави створює істотну небезпеку для життя і здоров'я громадян", - наголосив депутат.

Катеринчук зазначив, що "таке перекриття призводить до того, що відповідні кортежі рухаються із швидкістю, яка в рази перевищує гранично допустимі норми".

"Закономірними наслідком цього стало ДТП за участі автомобіля з кортежу президента в результаті якого одна людина загинула на місці пригоди", - вважає НУНСівець.

За його словами, такий підхід суперечить європейському досвіду, "де рух на автошляхах обмежується у виняткових випадках, переважно - в зв'язку із прийомом закордонних делегацій".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News