БЮТ: права рука Януковича не знала, що робить ліва

Понеділок, 7 червня 2010, 20:37
Програма економічних реформ президента Віктора Януковича створена виключно з метою отримання кредиту МВФ.

Про це заявив депутат від БЮТ Сергій Соболєв, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Думаю, що завдання цієї програми - не наведення порядку і не проведення реформ. Завдання було тільки одне - за будь-яких обставин отримати протягом 2,5 років 20 мільярдів доларів", - зазначив він.

За його словами, уряд вже зараз не приховує, що закладає близько 2 мільярдів доларів, які планується отримати від МВФ, на покриття дефіциту держбюджету.

Соболєв впевнений, що на ділі реформи проводитися не будуть: "Багато реформ планується провести вже з 2011 року, але про які реформи можна говорити, якщо весь бюджет побудований на зовнішніх запозиченнях".

За словами депутата, рівень позик зросте практично в два рази: "З 23% ВВП (за станом на 1 січня 2010 року) до 40%, які ми отримаємо за результатами 2011 року".

"Складається враження, що права рука не знала, що робить ліва, коли писалася ця програма. І писалася вона не для того, щоб її здійснювати, а для того, щоб був у гарній обкладинці документ, який можна показати МВФ під позику в 20 мільярдів доларів ", - сказав він.

Як відомо, раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що МВФ більше не буде надавати Україні кошти на покриття дефіциту бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News