Німець пояснив Україні, як не можна працювати з Європою

Понеділок, 7 червня 2010, 20:50
Німеччини важливо, чи продовжить Україна процес зближення з Євросоюзом.

Про це заявив посол ФРН в Україні Ганс-Юрген Хаймзьот в інтерв'ю "Інвестгазеті", повідомляє УНІАН.

"Ключовим питанням для нас залишається одне - чи продовжить Україна процес свого зближення з Євросоюзом", - сказав дипломат.

За словами посла, Україна є важливим партнером ФРН на Сході Європи.

Він також зазначив, що Німеччина завжди висловлювалася за поліпшення відносин України з Росією, насамперед у контексті енергетичної безпеки для ЄС.

Посол наголосив, що ФРН сподівається на прогрес у питаннях приєднання України до Європейського енергетичного співтовариства і на те, що незабаром буде прийнятий закон про реформування газового сектору.

"А якщо говорити про зону вільної торгівлі, то ми сподіваємося, що слідом за позитивними висловлюваннями президента послідує конкретний прогрес у переговорах", - додав Хаймзьот.
 
Посол також зазначив, що президент Віктор Янукович неодноразово висловлювався за орієнтацію на ЄС.

За словами дипломата, важливо все це бачити в рамках процесу переговорів і рухатися в напрямку створення зони вільної торгівлі, а також укладення угоди про асоціацію.

"І треба мати зовсім чітке уявлення про те, що з Євросоюзом не можна укладати угоди за принципом "ось тобі яблуко, я хочу отримати у відповідь дві груші", - зазначив Хаймзьот.

"Це процес, що вимагає змін у внутрішньому українському законодавстві", - підкреслив посол, додавши, що потрібно чітко уявляти собі, що прогрес можна буде досягти тільки в тому випадку, якщо Україна сама буде локомотивом цих змін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування