Прокуратура просить журналістів не чіпати смерть студента в міліції

Понеділок, 7 червня 2010, 21:06
Прокуратура Києва просить ЗМІ не спотворювати "громадську думку" про смерть студента в міліції.

"Дана подія обґрунтовано викликала негативний резонанс у суспільстві та потребує ретельного розслідування", - зазначають в прес-службі відомства.

Прокуратура звертається до журналістів, представників громадських організацій, службових осіб та громадян з проханням "утриматися від некомпетентних коментарів з приводу цієї ситуації, суб'єктивних оцінок події або власних міркувань щодо осіб, винних у смерті потерпілого".

У відомстві нагадали, що "збирання та оцінка доказів у цій справі, висунення обвинувачення винним особам є виключною компетенцією органів прокуратури".

"Намагання підмінити орган досудового слідства, зробити "сенсацію" на оприлюдненні окремих, часто не перевірених та здобутих у сумнівний спосіб фактів, спотворює громадську думку про дійсний перебіг трагічної події, негативно впливає на учасників кримінального процесу", - заявляють в прес-службі.

Прокуратура столиці повідомляє, що за фактом смерті студента Ігоря Індила в Шевченківському РУ ГУ МВС в Києві слідчими органів прокуратури столиці активно проводяться допити свідків, відтворення обстановки і обставин події, виїмка і опрацювання документів та відеоматеріалів, огляди приміщень тощо.

Крім того, фахівцями Київського міського бюро судово-медичної експертизи завершується проведення призначеної у справі експертизи.

У відомстві обіцяють, що забезпечать "всебічне, повне і об'єктивне дослідження всіх обставин справи та прийняття після завершення досудового слідства законного рішення".

"Про хід та результати розслідування громадськість обов'язково буде поінформована", - зазначають в прес-службі прокуратури.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування