Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧФ РФ заліз в борги з зарплатами і податками

Вівторок, 8 червня 2010, 08:50
 

В останні місяці зросли борги підприємств, що належать Міністерству оборони Росії чи пов'язані з Чорноморським флотом Російської Федерації контрактами.

Найбільше виросла заборгованість із зарплати, а також із виплат до Пенсійного фонду України, повідомляє радіо Свобода з посиланням на прес-службу Севастопольської міської державної адміністрації.

Заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Ірина Цокур, проводячи днями засідання Спеціальної тимчасової комісії з погашення соціальних боргів, заявила, що на тлі покращення українсько-російських відносин факт зростання російської заборгованості "виглядає дивно".

За її даними, від початку року 13-й судноремонтний завод, який належить Міністерству оборони Росії, наростив борг із виплати зарплати з нуля до майже чотирьох з половиною мільйонів гривень. 

Серед найбільших боржників - і завод "Лазарєвське адміралтейство", який залежить від російських платежів. Його борг у травні перевищив два мільйони гривень.

Ще один мільйон гривень заборгував "Севастопольський морський завод", який теж працював за російськими військовими контрактами.

Крім того, у всіх цих підприємств залишається велика заборгованість до Пенсійного фонду України. 

Але найскладніша ситуація зберігається на оголошеному торік банкротом Будівельному управлінні Чорноморського флоту Росії. Тут борг сягнув майже 11 мільйонів гривень, і це складає половину всієї заборгованості до Пенсійного фонду у Севастополі. 

Цокур дала доручення підлеглим підготувати звернення до міської прокуратури, а також переслати цю інформацію до прем'єра Миколи Азарова.

Командування Чорноморського флоту Росії уже тривалий час "відмовляється" прояснити ситуацію з флотськими боргами, відправляючи журналістів до Москви. Цього разу Радіо Свобода теж не вдалось отримати жодного офіційного коментаря від флотської прес-служби чи представників штабу російського флоту в Севастополі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування