Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Реєстратор "Укргазбанку" загубився в офшорах

Вівторок, 8 червня 2010, 10:40
 

Проведення зборів акціонерів націоналізованого Укргазбанку знову виявилося під загрозою зриву.

Як стала відомо Комерсант-Україна, реєстратор установи кілька місяців тому змінив фактичну адресу, не повідомивши про це керівництво банку і ДКЦПФР.

Як повідомляє видання, у понеділок міноритарні акціонери Укргазбанку внесли в порядок денний засідання зборів акціонерів 17 червня питання про збільшення статутного капіталу.

Крім того, акціонери повинні будуть розглянути питання обов'язкового викупу Укргазбанком своїх акцій, реструктуризації проблемних активів і розподілу прибутку.

Попередні збори, призначені на 28 квітня, не відбулися. Прес-служба Укргазбанку тоді повідомила, що "з реєстром виникли складності".

Як з'ясувало видання, з тих пір ситуація погіршилася зникненням реєстратора ТОВ "Реестратор Кепітал".

За словами співробітника банку, пошуком реєстратора за заявою голови правління Укргазбанку Олександра Морозова про розкрадання реєстру акціонерів зайнялася Служба безпеки України.

Морозов підтвердив цю інформацію. "Ця компанія просто зникла, її начебто не існує",- сказав він.

Один з міноритарних акціонерів Укргазбанку повідомив, що "Реестратор Кепітал" належить колишнім власникам банку.

"За кілька днів до зборів акціонерів (у квітні) колишні власники Укргазбанку передали реєстратора у власність офшору і змінили директора на нікому не відомого вихідця із села в Рівненській області,- розповів він.

Зникнення реєстратора міноритарні акціонери банку пояснюють конфліктом з основним власником установи - Кабінетом міністрів.

"Наскільки я знаю, Василь Горбаль (голова Львівської облдержадміністрації, що заявляв, що контролює 12% Укргазбанку) був проти рішення проблеми з активами колишніх власників банку через конфлікт",- сказав один з акціонерів.

Міноритарні акціонери вважають, що заступник міністра фінансів Андрій Кравець намагається домогтися рішення всіх питань на користь Кабміну, призначивши чергові збори акціонерів у своєму кабінеті в Мінфіні.

"Він може нікого не запрошувати, у нього і так кворум",- заявив один з них.

Напружена ситуація навколо банку може стати причиною зриву і найближчих зборів акціонерів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування