У Азарова придумали новий бюджетний кодекс. А завтра додадуть податковий

Вівторок, 8 червня 2010, 13:24

Кабінет Міністрів ухвалив проект нового бюджетного кодексу.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров у ході відкритого засідання українського форуму, повідомляє Лігабізнесінформ.

"Ми вперше пішли на те, що значну частину доходів, а саме вісім загальнодержавних податків і зборів, передаємо на місцеві рівні", - сказав глава уряду, додавши, що за місцевими бюджетами буде закріплене право розподіляти 25% загальнодержавного податку на прибуток.

За словами прем'єр-міністра, мета такого рішення - стимулювати місцеві органи влади для максимального заохочення підприємницької діяльності на місцях і створення власної ресурсної бази.

Крім того, Азаров повідомив, що сьогодні бере участь у засіданні робочої групи по Податковому кодексу, і його проект буде винесений на засідання Кабміну в середу.

"Які основні новації? Буде значно скорочена кількість як місцевих податків, так і загальнодержавних, значно спроститься процедура цих податків", - підкреслив він.

Азаров повідомив, що ці два серйозних документи реалізують стратегію реформ Віктора Януковича.

"Ми сподіваємося, що конструктивне обговорення цих двох серйозних законопроектів у Верховній Раді і їхнє прийняття до завершення поточної сесії дозволить нам уже на початку вересня представити в парламент бюджет 2011 року на новій бюджетній і податковій основі", - підсумував прем'єр-міністр.

Рані голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що за умови надходження проектів Податкового і Бюджетного кодексів у парламент найближчим часом є можливість прийняти ці документи до кінця поточної сесії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування