Тимошенко обіцяє журналістам комісію

Вівторок, 8 червня 2010, 15:16

БЮТ вимагатиме створення комісії у парламенті щодо розслідування фактів тиску на ЗМІ.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко на брифінгу у вівторок, коментуючи ситуацію з 5 каналом і ТВі.

За її словами, опозиція наполягатиме на внесенні відповідної постанови до порядку денного наступної середи.

Крім того, Тимошенко пообіцяла, що комітет з питань свободи слова проведе екстрене засідання щодо ситуації зі свободою слова і оприлюднить результати свого розслідування, після чого зібрані матеріали будуть передані до моніторингового комітету ПАРЄ.

"Влада розраховує, що всі будуть мовчати, в своєму колі боротися кожен за себе і пропустять одну подію: країна на очах починає мінятися і перетворюватися на невільну країну з несвобод ним людьми", - сказала вона.

"Для цього потрібно здійснити дві речі - знищити канали, які говорять правду, знищити правосуддя, а потім знищується все інше", - додала Тимошенко.

"Було б непогано звернутися до Вищого адмінсуду та Апеляційного суду. І я думаю, що канали звернуться. Але, знаючи, як складається ситуація, я, на жаль, тут можу з великою вірогідністю і точністю сказати, що канали не здатні будуть виграти цю боротьбу. Тому що я переконана, що без вищого освячення президентом Януковича цієї події нічого не відбулося б", - зазначила лідер БЮТ.

Вона також повідомила, що її фракція зараз розробляє пакет змін до закону про судоустрій, який має бути ухвалений наступного пленарного тижня.

"Ми будемо вносити масштабний пакет змін до того закону, який хоче прийняти Янукович і яким він хоче по суті поставити під свій контроль всю систему правосуддя. Ми будемо намагатися зібрати у Верховній Раді таку кількість депутатів, щоб ці зміни все ж таки відкоригували цей законопроект", - сказала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...