Герман запевнила, що "5 канал" не закриють

Вівторок, 8 червня 2010, 15:25

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман запевняє, що "5 канал" ніхто не закриє.

"5 канал працював, працює і буде працювати. 5 канал не закриє жоден із судів", - заявила вона в ході чат-конференції на "Кореспондент.net".

Коментуючи рух борців за свободу слова "Стоп цензурі", Герман у чергове запевнила, що не бачить цензури.

"Я вважаю, що "Стоп цензурі", як і будь-який інший рух, - це нормальне явище. Цей рух зникне тоді, коли журналісти зрозуміють, що, за великим рахунком, у нас немає цензури. Я не бачу тих явищ, про які вони говорять", - сказала вона.

"Я не бачу цензури. Можливо, Вам (редакторам "Кореспондента") хтось забороняє писати?", - запитала заступник глави секретаріату президента  

За її словами, "проблема значно глибша - це проблема впливу капіталу, проблема дій власників телеканалів".

"З АП (адміністрації президента) немає жодних спроб диктувати журналістам що писати, щось забороняти", - запевнила Герман.

"Проблема є. Але якщо є гроші, щоб купити папір, щоб заплатити журналістам, тоді ти можеш щось написати. У нас працює диктат гаманця, диктат капіталу", - додала вона.

На думку Герман, "акції у футболках - це спроба спростити проблему".

"Тут потрібна нова політика у сфері медіа, яка могла б регулювати процеси між власниками різних холдингів. Мені здається, конкуренція дає можливість свободи. Про це треба думати, треба створювати суспільне телебачення, над яким ми працюємо", - сказала вона.

"Якщо хтось намагається побачити спекулятивні акції, шукати адмінтиск там, де його немає, то це дуже примітивний підхід до проблеми. Потрібна глибокодемократична державна політика, яка забезпечить баланс", - упевнена Герман

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...