БЮТ: Хорошковський виконав доручення Януковича

Вівторок, 8 червня 2010, 19:45
Позбавлення частот 5 каналу і ТВі свідчить, що глава СБУ "виконав доручення" президента "розібратися" з питанням свободи слова.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко, виступаючи на Конгресі незалежної асоціації телерадіомовників, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Він зазначив, що "державна політика в інформаційній сфері сьогодні практично згорнута, оскільки ключові рішення влада передала головним гравцям, що представляють сімейні медіа-холдинги".

"Це означає, що суспільство та експерти не мають можливості збагнути, а тим більше вплинути на прийняття рішень", - вважає Томенко.

Віце-спікер зазначив, що його прогнози стосовно того, що керівництво СБУ стане центральним органом телерадіопростору України, на жаль, збуваються.

Як відомо, раніше президент доручив "розібратися" з питанням свободи слова главі СБУ Валерію Хорошковському.

Томенко зазначив, що глава СБУ, в такий спосіб виконавши доручення Януковича, створив ще один прецедент тиску на медіа та обмеження свободи слова в Україні.

"Це однозначно є прямим втручанням одночасно бізнесу, влади і правоохоронних органів в діяльність медіа, на яке мусять зреагувати не лише журналісти, політики, а й міжнародні експерти, які опікуються питаннями свободи слова в Україні", - заявив він.

Як відомо, у вівторок Окружний адміністративний суд Києва за позовом медіа-групи "Інтер", власниками якої є сім´я глави СБУ, скасував рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення від 27 січня 2009 року про виділення ТВі та 5 каналу частот на мовлення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...