Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія зайшла на Хмельницьку АЕС

Середа, 9 червня 2010, 12:29

Україна і РФ підписали міжурядову угоду про фінансування добудови Хмельницької АЕС.

Угоду підписали глава Міністерства палива й енергетики України Юрій Бойко і глава держкорпорації "Росатом" Сергій Кірієнко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Угода передбачає, що російська сторона забезпечує організацію фінансування обсягом, необхідним для проектування будівництва і введення в експлуатацію блоків Хмельницької АЕС, у тому числі для оплати послуг і товарів, що поставляються з Російської Федерації в Україну.

За словами Кірієнка, в угоду закладене гнучке формулювання участі сторін у цьому проекті.

"Російська сторона забезпечить організацію необхідного фінансування при частковій участі співфінансуванні українською стороною", - сказав глава "Росатому", відзначивши при цьому, що Росія забезпечує основне фінансування проекту.

"Частина з цього (фінансування) може бути домовленостями між двома міністерствами фінансів, а якась частина може бути кредитами комерційних банків. Очевидно, це будуть російські держбанки", - сказав Кірієнко, відзначивши при цьому, що коли він останній раз спілкувався з керівником Ощадбанку Росії Германом Грефом, той висловив готовність виділяти необхідні кредитні ресурси.

При цьому глава "Росатому" повідомив, що кредитні кошти будуть виділятися не на умовах договору про розділ продукції, а на умовах його повернення за рахунок коштів, одержуваних від експлуатації нових блоків.

У свою чергу, президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашківський відзначив, що кредитна угода буде підписуватися окремо.

"Кредитна угода буде підписуватися окремо: там же будуть гарантії і всіх інших механізмів", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування