Міліція не проти ексгумації тіла студента, який загинув у її відділку

Середа, 9 червня 2010, 17:03

Головне управління МВС у Києві не проти ексгумації тіла студента Ігоря Індила, який загинув у приміщенні Шевченківського райуправління міліції.

"Керівництво київської міліції не проти ексгумації тіла Індила із залученням до експертних оцінок міжнародних фахівців у сфері експертно-судової медицини", - сказали "Інтерфаксу" у Центрі громадських зв'язків ГУ МВС столиці.  

При цьому там зазначили, що це потрібно для "неупередженого, об'єктивного розслідування цієї справи", й наголосили, що висновки цих фахівців могли б "розставити всі крапки над "і".

Водночас у главку міліції зазначили, що ексгумація тіла може відбутися лише за згодою родичів померлого і представників прокуратури, зокрема Генеральної прокуратури.

Як відомо, у Шевченківському райуправлінні міліції в Києві помер майже 20-річний студент. За результатами першої експертизи, причина смерті - травма голови. У міліції стверджують, що Індил був дуже п'яний і сам декілька разів упав і вдарився.

28 травня у зв'язку із загибеллю студента прокуратура порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками райвідділу міліції - за ст. 365 Кримінального кодексу, санкція за якою передбачає позбавлення волі до 10 років.

Начальник Київської міліції Олексій Крикун усунув від виконання обов'язків начальника Шевченківського райуправління міліції, його заступника, помічника начальника чергової частини - оперативного чергового та дільничного на час проведення внутрішнього службового розслідування та розслідування прокуратурою цієї кримінальної справи.

Про необхідність ексгумації тіла Індила заявляла уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, яка переконана, що студента вбили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...