Депутатам не радять чіпати Могильова

Середа, 9 червня 2010, 18:33
Парламенту рекомендували відхилити проект постанови про звільнення Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ.

Таке рішення ухвалив комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє УНІАН з посилання на інформаційне управління апарату Верховної Ради.

НУНСівець Борис Тарасюк, представляючи проект постанови, зазначив, що політико-правовими підставами для розгляду питання про звільнення Могильова є жорстка реакція з боку МВС на чисельні мітинги опозиції.

Також серед таких підстав він назвав висловлювання міністра щодо відбування покарання за кримінальною статтею лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола і виправдовування злочинів сталінського режиму - депортацію кримських татар.

Тарасюк наголосив, що подальше перебування Могильова на посаді міністра є загрозою для демократичного розвитку держави та несумісне з тими моральними якостями, яким має відповідати особа, яка обіймає зазначену посаду.

Сам глава МВС спростував звинувачення авторів проекту постанови. Він зазначив, що висловлювався щодо відбування покарання за кримінальною статтею Чорновола та начебто виправдовував депортацію кримських татар як приватна особа.

Що ж до дій працівників міліції, які нібито "утискають представників опозицій під час проведення мітингів", то, за його словами, "міліція діяла в межах закону".

Члени комітету парламенту під час обговорення зауважували, що це питання потрібно розглядати не з політичної точки зору, а в першу чергу з професійної. Депутати не побачили у діях міністра внутрішніх справ та його підлеглих порушень чинного закону, йдеться у повідомленні.

Парламентарії також зазначали, що висловлювання Могильова до його призначення на посаду міністра внутрішніх справ є висловлюваннями приватної особи, на яку вона згідно із законом має право.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування