БЮТ лякає, що аудитори Тимошенко отримають українські секрети

Середа, 9 червня 2010, 20:38
Діяльність найнятої урядом компанії Trout Cacheris може заподіяти шкоду інтересам України.

Про це заявив БЮТівець Сергій Власенко, коментуючи інформацію, що американська юридична компанія Trout Cacheris розпочала перевірку діяльності попереднього українського уряду.

"Під час проведення аудиту є цілком ймовірним отримання приватною іноземною компанією інформації, яка в Україні є інформацією з обмеженим доступом, зокрема, для службового користування, таємною або цілком таємною", - сказав він.

"Це може призвести до заподіяння шкоди державним інтересам України", - заявив Власенко, повідомляє прес-служба БЮТ.

Крім того, депутата цікавить, чим саме займатиметься американська компанія в Україні.

"Відповідно до постанови Кабміну, Trout Cacheris запросили в Україну для аудиту, а сьогодні партнер цієї кампанії пан Качеріс заявив, що вони будуть займатися розслідуванням, а не аудитом", - зазначив він.

"Складається враження, що або Качеріс угоду не читав, або в угоді Азарова щось не те мали на увазі", - зауважив Власенко, додавши, що підтвердженням цього може бути той факт, що уряд з невідомих причин не хоче оголошувати ціну на послуги компанії Trout Cacheris.

Власенко також назвав "нульовою" юридичну силу ініційованого владою аудиту.

"Жодних процедур розслідування будь-якою приватною компанією в українському законодавстві не передбачено, а відтак і не передбачено обов'язку будь-якої особи - як юридичної так і фізичної - брати участь в такому розслідуванні", - сказав він.

Також, за словами БЮТівця, жодна особа не зобов'язана "надавати свідчення, пояснення тощо під час такого розслідування, бо юридична сила таких свідчень - нульова".

"Самі по собі вони є нікчемними з точки зору доказової сили. Вони можуть бути змінені особою, яка їх надала в будь-який момент без будь-яких наслідків для такої особи", - зауважив Власенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування