Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Абсурдний" інцидент із німецьким експертом стурбував інші фонди

Четвер, 1 липня 2010, 08:23

Проблеми, які виникли в представника Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге "можуть стати актуальними" й для представників інших європейських політичних фондів.

Таку думку висловив голова представництва німецького Фонду Генріха Бьолля в Україні Кирило Савін в інтерв'ю "Deutsche Welle".

Хоча інцидент з Ланґе безпосередньо не стосується Фонду Бьолля, і ці два фонди мають суттєві ідеологічні відмінності, Савін наголосив на подібності організаційної будови та подібному характеру їхньої діяльності не лише всередині України, а й по всьому світі.

"Це такий самий політичний німецький фонд, як і ми. І, власне, природа нашої діяльності є однакова", - сказав він.

Стурбованість ситуацією, що склалася, за словами Савіна, посилюється незрозумілістю причин її виникнення. Голова представництва Фонду Бьолля зазначив, що ці причини виглядають як такі, що "носять абсурдний характер".

Як відомо, наприкінці минулого тижня керівника українського представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге не пускали в Україну як персону нон грата. Офіційних пояснень йому не надали.

Міністерство закордонних справ України провело у вівторок бесіди з представниками посольств Росії, США, Німеччини та Польщі щодо роботи некомерційних фондів, які координуються відповідними посольствами.

За повідомленням, заступники міністра закордонних справ Руслан Демченко та Павло Клімкін звернули увагу дипломатів на важливість дотримання цими організаціями своїх статутних завдань та законодавства України.

У свою чергу, до МЗС Німеччини у середу було викликано представника українського посольства для пояснень і висловлення незадоволення німецької сторони історією довкола затримання німецького експерта.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...