Фонд "Відродження" сподівається, що помилка МЗС – не привід

Четвер, 1 липня 2010, 13:14
 

Міжнародний Фонд "Відродження" заявляє, що його діяльність не координує жодне дипломатичне представництво.

Так в Фонді відреагували на повідомлення МЗС про зустрічі із послами та старшими дипломатами диппредставництв США, Росії, Німеччини та Польщі щодо діяльності в Україні недержавних, некомерційних фондів, "що координуються відповідними посольствами".

"Міжнародний фонд Відродження мусить звернути увагу керівників МЗС України на той факт, що жодне з перерахованих диппредставництв не координує й не може координувати діяльність МФВ", - заявив виконавчий директор Фонду Євген Бистрицький. 

"Згадування Фонду "Відродження", який, згідно його статуту, є міжнародною благодійною організацією, створеною у відповідності із законом про благодійництво та благодійні організації, у переліку фондів, які, немовби, координуються одним з перерахованих посольств, є цілком помилковим", - зазначив він.

"МФВ є незалежною організацією, оскільки Фондом керують виключно громадяни України, що складають правління та адміністрацію МФВ", - підкреслили у фонді.

Бистрицький також наголосив, що всі рішення щодо витрачання будь-яких коштів, наданих Фонду його засновником та іншими донорами, приймаються виключно й незалежно громадянами України - членами правління, програмних рад та адміністрацією МФВ.

В фонді зазначили , що "вимушені звернути увагу керівників МЗС України на цей факт помилки, оскільки МФВ уже був об'єктом політичного полювання на відьом з боку представників відповідних політичних сил у 2003-2004 рр., що завершилася нічим (див. основні матеріали тут)".

"Нам також відома практика обмеження демократичних свобод громадян у деяких посткомуністичних країнах, коли, після першого подібного звернення уваги з боку влади "на неухильне дотримання... статутних завдань та законодавства", наступним висувалося звинувачення в "ухильному недотриманні" регуляторних норм", - зазначає Бистрицький.

За його словами, це ставало "нарешті знайденим приводом для офіційного закриття представництв іноземних фондів та програм".

"Висловлюю сподівання, що згадування Фонду у вищенаведеному контексті представниками МЗС є лише прикрою помилкою", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...