БЮТ: звинувачення від Хорошковського - це "жалкий лепет оправдания"

Четвер, 1 липня 2010, 14:35

Звинувачення голови СБУ Валерія Хорошковського на адресу опозиції у влаштуванні провокацій проти Служби безпеки України абсурдні.

Про це заявив народний депутат від БЮТ, колишній перший заступник голови СБУ Олександр Скибінецький на прес-конференції у четвер, повідомляє УНІАН.

"Звинувачення пана Хорошковського, версії, які він висловлює, нагадує ті версії, які інколи висловлює міліція, коли вони затримують людину, а вона, щоб скомпрометувати міліцію, б`ється головою об стіну і потім міліція має наслідки. Це просто абсурдно. Це, як казали класики, "жалкий лепет оправдания", - сказав Скибінецький.

Він запевняє, що у опозиції немає необхідності у таких діях.

"Нема необхідності у опозиції вигадувати щось, коли сама спецслужба дає стільки приводів і стільки підтверджень такої своєї діяльності", - сказав Скибінецький.

"Ми ж бачимо, який фон - ректор католицького університету у Львові, інші ректори, студентські організації, громадські організації, журналісти... Що - це все опозиція влаштовує? Це не серйозно. Немає необхідності влаштовувати якісь провокації. Ми бачимо, що влада, якщо щось хоче - вона це робить, незважаючи ні на що", - додав він.

Раніше глава СБУ Валерій Хорошковський назвав інформацію про бесіду співробітника СБУ з журналістом газети "Комерсант-Україна" Артемом Скоропадським "технологією".

Згодом джерело в оточенні Хорошковського сказало газеті "Сегодня", що за інцидентом зі Скоропадським, а також з активісткою FEMEN стоять "провокації" з боку опозиційних діячів. Це джерело не виключило провокацій і в інциденті з представником Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге.