Чиновник вказав БЮТівському редактору на якість інформації

Четвер, 1 липня 2010, 22:56
Головний редактор видання "Вестник Кривбасса" Володимир Гончар заявляє про спроби чиновників впливати на зміст газети.

Про це йдеться в листі начальника відділу з питань внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради, помічника мера Андрія Полтавця до головного редактора, який журналіст опублікував у своєму блозі.

Чиновник просить "унеможливити у подальшому появу" неперевіреної інформації на шпальтах газети.

"Друковане видання повинно поширювати серед населення Кривого Рогу достовірну інформацію, прищеплювати повагу до рідного міста, популяризувати утвердження принципів загальнолюдської моралі", - вважає Полтавець.

 
Він зазначає, що з статей видання "складається негативна думка про діяльність влади і органів місцевого самоврядування, хоча повинно бути навпаки - ЗМІ мають сприяти взаєморозумінню і взаємовідносинам влади і громадян".
 
В свою чергу в коментарі "Телекритиці" Гончар зазначив, що подібний лист газета отримала вперше за десять років свого існування, хоча у 2004 році редакція стикалася з усними неофіційними побажаннями і проханнями працівників виконкому.

"Я розцінюю цей лист як намагання нав'язати нам свою думку про те, якою має бути газета і про що вона має писати", - каже він.

Полтавець, за словами Гончара - молодий чиновник, на нинішній посаді працює близько одного-двох років: "Очевидно, він одержав вказівку, оскільки змінилася влада на рівні області. Зараз по всіх фронтах іде намагання все зробити під себе. Ситуацію в нас зі свободою слова з Києвом порівнювати дуже важко".

Як відомо, Гончар депутат Криворізької міської ради від БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування