Осередки партії Тігіпка на місцях нічого не знають про "праймеріз"

Вівторок, 13 липня 2010, 10:47

Місцеві осередки партії "Сильна Україна" нічого не знають про проведення "національного праймеріз", яке анонсував віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

Про це повідомляє газета "Дело".
 
Видання опитало кілька місцевих партійних осередків, зокрема, черкаську, харківську, дніпропетровську і бердичівську організації.

Виявилося, що вони або взагалі не чули про рейтинговий відбір, або чекають рекомендацій з центрального штабу.

Зі свого боку, БЮТівець Сергій Семинога упевнений, що ініціатива Тігіпка - це лише елемент виборчої стратегії "Сильної України".

"На президентських виборах Сергій Тігіпко отримав непоганий результат тільки завдяки піару і телевізору, зараз же він сподівається двічі ввійти в одну й ту ж річку", - сказав Семи нога в коментарі газеті "Комерсант - Україна".

Він також підкреслив, що офіційно виборчий процес розпочнеться в середині вересня, а Тігіпко пропонує проводити праймеріз на вулицях з 10 серпня.

Депутат від Компартії Олександр Голуб також розглядає праймеріз "як шоу і як один з технологічних етапів для розкручування його (Тігіпка) політичної сили".

"Насправді в партії Тігіпка, наскільки мені відомо, вже все визначено наперед - хто і де буде висуватися і хто куди піде", - сказав комуніст.

Як відомо, 13 липня партія "Сильна Україна", яку очолює Тігіпко, оголосила про початок "національного праймеріз" - рейтингового відбору кандидатів на місцеві вибори.

Заяви від бажаючих брати участь у місцевих виборах 31 жовтня будуть прийматися в регіональних, міських і районних організаціях "Сильної України" з 20 по 31 липня. 10 серпня вже стартує голосування як усередині партії, так і простих громадян.

Результати обох голосувань "Сильна Україна" має намір оприлюднити на початку вересня.