Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман може стати заступницею Азарова?

П'ятниця, 2 липня 2010, 13:58

Посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань може обійняти заступник глави адміністрації президента Ганна Герман.

Про це заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов у коментарі УНІАН.

Він наголосив, що призначення Герман на цю посаду означатиме її програш, оскільки відбудеться її віддалення від президента Віктора Януковича і від адміністрації президента.

"Також це буде означати, що вона буде відповідальною за гуманітарну політику в Україні і забезпечуватиме проросійський напрямок, і як тут будуть співпрацювати Герман і Табачник - це вже питання майбутньої інтриги", - сказав Карасьов.

Водночас, він не виключає, що на цю посаду буде призначена і якась нейтральна фігура: "Якщо цю посаду займе якась нейтральна фігура, то, очевидно, тут мова буде йти не про те, зробив щось Семиноженко чи не зробив у гуманітарній сфері".

На думку експерта, призначення нейтральної фігури може свідчити, що звільнення Семиноженка було "атакою на Азарова", тому що звільнений віце-прем'єр був "сто відсотків відданою Азарову людиною".

"Якщо це не пов'язано з інтригою в ідеологічному трикутнику Табачник-Герман-Семиноженко, у такому антагонічному трикутнику, то тоді відставка Семиноженка містить не гуманітарні ідеологічні причини, а деякі інші", - сказав він.

Як вважає Карасьов, віце-прем'єрство Семиноженка у 2010 році було нерезультативним, оскільки він "був неадекватний ситуації, яка склалась на початку 2010 року, тому що, займаючи посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань, він був не гуманітарієм".

Він вважає, що Семиноженко з'явився на посаді віце-прем'єра лише внаслідок інтриги, оскільки на цю посаду від початку претендував Дмитро Табачник, а Герман зробила все, щоб цього не сталось.

Водночас сама Герман у коментарі "Українській правді" заявила: "Президент прокоментує і Микола Янович прокоментую цю відставку і ви отримаєте з цих коментарів відповіді на всі запитання. Більше я, на жаль, нічого вам не можу з цього приводу сказати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...