Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв рветься до російської зони

П'ятниця, 2 липня 2010, 15:03

Україна підтримає ініціативу Російської Федерації про завершення до кінця 2010 року розробки проекту нового договору про зону вільної торгівлі.

Про це заявив Перший віце-прем'єр міністр Андрій Клюєв, виступаючи на Міжнародному інвестиційному форумі "Фінансування посткризових економік держав - учасниць СНД".

За його словами, відсторонення від СНД, яке відбувалося протягом останніх п'яти років, "загальмувало розвиток української економіки і посилило вплив фінансової кризи".

"Я вже не кажу про колосальні втрати у взаємній торгівлі, виробничій кооперації, науково-технічному співробітництві та інших сферах, в тому числі і на двосторонній основі", - сказав Клюєв.

Він заявив, що країни СНД повинні об'єднати зусилля задля створення і розвитку нової галузевої структури національних економік.

"Україна, будучи географічним центром Європи, готова використати свій потенціал для налагодження відносин між ЄС та країнами Співдружності з метою відновлення економічної могутності та процвітання братніх і дружніх народів наших країн", - заявив Клюєв.

І найбільш перспективним варіантом такого розвитку Перший віце-прем'єр міністр вважає використання спільного ринку СНД з подальшим перетворенням його в зону вільної торгівлі без вилучень і обмежень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...