Янукович дав вказівки новому послу України в Росії

П'ятниця, 2 липня 2010, 15:13

Президент Віктор Янукович призначив послом України в Росії Володимира Єльченка.

Відповідний указ, датований 2 липня, оприлюднено на сайті глави держави.

Як повідомляє прес-служба президента, Янукович у п'ятницю провів зустріч із новопризначеним послом за участю міністра закордонних справ Костянтина Грищенка.

Глава держави висловив упевненість, що діяльність нового посла України в РФ  буде ефективною та успішною.

Запорукою цього, переконаний Янукович, є, окрім іншого, досвід роботи Єльченка як кадрового дипломата, чиновника МЗС. 

Глава держави наголосив, що Росія - стратегічний партнер України, "з яким треба будувати відносини відповідним чином", тож робота посла України в Росії, безумовно, матиме свої особливості.

Янукович звернув увагу на важливість подальшого розвитку україно-російської торговельно-економічної співпраці. Так, за словами глави держави, цього року обсяг товарообігу між країнами сягне близько 35 - 37 млрд. доларів США. Така динаміка, упевнений він, буде не тільки зберігатися, але й зростати.

"Це вам треба враховувати у своїй роботі... Торговельна місія у складі Посольства буде підпорядкована вам. Ми її також реформуватимемо належним чином під ті завдання, які  стоятимуть на порядку денному", - сказав президент, звертаючись до Єльченка.

Янукович наголосив: головне завдання, яке сьогодні стоїть перед Україною, - подолання економічної кризи як у контексті наслідків світової кризи для держави, так і спадку від попередньої влади.

"Ця криза стосується і практично всіх напрямків наших відносин з Росією.  Тому  я хотів би, щоб ви це врахували", - зауважив президент.

"Я сподіваюся, що ви виконуватимете свою роботу належним чином", - сказав він Єльченку.

Новопризначений посол подякував главі держави за довіру.

"Це серйозний виклик, який на мене чекає. Але це мене не лякає. Я намагатимуся буквально з першої години після мого призначення включитися в роботу", - сказав Єльченко, висловивши також подяку Грищенку за рекомендацію його на посаду посла. 

Він висловив переконання, що "більшого партнера для України, ніж Росія - немає", та запевнив, що свій досвід використає з метою розвитку двосторонніх відносин, зокрема торговельно-економічних.

29 червня Єльченко був звільнений з посади постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування