Тимошенко розгледіла гвинтики в мафіозній системі

П'ятниця, 2 липня 2010, 19:42
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що її команда звертатиметься до Верховного Суду задля захисту екс-голови Держмитслужби Анатолія Макаренка.

Про це вона заявила в п'ятницю після судових слухань у Апеляційному суді Києва щодо оскарження рішення Печерського районного суду міста Києва про взяття Анатолія Макаренка під варту на два місяці.

"Я думаю, що наша команда разом з адвокатами звертатиметься до Верховного Суду", - сказала Тимошенко.

Екс-прем'єр вважає, що в рамках розслідування цієї кримінальної справи "відбувається порушення процесуальних процедур і, як наслідок, прав затриманого".

"Адвоката не допустили до людини, яка утримується під вартою. Людина, по суті, позбавлена захисту, позбавлена можливості спілкуватися з адвокатом, що прямо протирічить законам України", - пояснила вона.

Тимошенко також додала, що сьогодні на судові слухання не прибув слідчий, який займається цією кримінальною справою.

"Їм не треба тут в суді відстоювати і захищати позиції. Слідчому СБУ заздалегідь, ще до судового рішення, було відомо, що судді на сьогодні є гвинтиками, складовою частиною працюючої мафіозної системи. І вони отримали вказівку, яке рішення приймати", - зазначила політик.

За її словами, слідство не надало доказів на користь утримання Анатолія Макаренка під вартою, про те, що він ухилявся від слідства або впливав на перебіг слідства.

"Сьогодні в українських судах як для чесного офіцера Макаренка, так і для будь-якого громадянина нашої держави законів не існує, в судах захисту не існує. В судах, на жаль, мають значення або гроші, або вказівка влади", - резюмувала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування