Грищенко: у Вашингтоні бачать, хто хоче заробити бали

П'ятниця, 2 липня 2010, 23:53
Зустріч держсекретаря США Гіларі Клінтон з представником української опозиції Юлією Тимошенко не є чимось надзвичайним і не викликає особливу зацікавленість.

Про це заявив міністр закордонних справ Константин Грищенко в ефірі телеканалу "Інтер".

На питання, чи є зустріч Клінтон і Тимошенко чимось більшим, ніж американською традицією зустрічатися не тільки з владою, а й з опозицією, він заявив: "Нічого більше тут нема".

Діалог, який веде американська влада зі своїми партнерами закордоном значно ширше ніж спілкування тільки з владою. І це нормально. Ми це розуміємо. Це не викликає такого вже великого інтересу коли високі посадовці з Європи, з тієї ж Росії зустрічаються з представниками іншої політичної партії", - зазначив Грищенко.

При цьому міністр підкреслив, що "доводиться і американцям вибирати виходячи з обмеженості часу когось з ким треба спілкуватися".

"Насправді, знову ж таки, опозиція у нас представлена багатьма фігурами, багатьма лідерами. Треба чути їх всіх... Тут є зацікавленість зрозуміти і почути, що може сказати один з представників опозиції", - додав глава МЗС.

Коментуючи питання оцінки держсекретарем США стану свободи слова в Україні, Грищенко заявив: "В Вашингтоні вже давно навчились відрізняти емоційні сплески тих хто намагається на цій темі заробити свої бали. Ті хто протягом п'яти років не забезпечив ані свободи слова, ані демократичного розвитку. Вони відділяють ці емоції від реалій".  

Крім того, на запитання чи були досягнуті якісь конкретні домовленості під час візиту Клінтон до України, Грищенко заявив, що "за результатами візиту пані Клінтон орбіта землі не змінилася, вона все-таки навколо сонця".

"Просто так держсекретар США, принаймні в Україну, не літає. Просто так, такі візити не відбуваються. Вони готуються ретельно з точки зору їх результативності. Якщо немає прогнозованого результату ніхто нікуди не їде", - уточнив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування