Азаров: Ніякого розколу в нашій команді у найближчі роки не буде

П'ятниця, 23 липня 2010, 14:03

Прем'єр Микола Азаров заперечує розкол в команді Віктора Януковича і виступає за зосередження влади "в одних руках".

"На сьогоднішній момент нам необхідна дуже серйозна, сильна і тверда влада. Вона не повинна бути, скажімо так, розпорошеною. Влада має бути зосереджена в одних руках. Тому я виступаю за сильну президентську республіку, в якій парламент, безумовно, має важливі контрольні та законодавчі повноваження", - сказав Азаров в інтерв'ю "Київському телеграфу".

Він висловив думку, що "в минуле пішли постійні конфлікти у владі, які ми спостерігали останні п'ять років".

"Що ж стосується різних пліток з приводу розколу, якихось непорозумінь у нашій команді, то можу відповідально заявити: ніякого розколу немає", - заявив Азаров.

За його словами, є "окремі питання, з приводу яких виникають дискусії".

"Це нормально. Хтось вважає, що треба дещо по-іншому вирішувати кадрові питання, хтось дотримується іншої точки зору щодо якоїсь конкретної проблеми. Але все це відходить на другий план, оскільки всі розуміють важливість завдання модернізації країни, важливість проведення реформ", - сказав Азаров.

"Ми ніколи свої особисті амбіції не виносимо на суд публіки", - додав він.

Водночас Азаров висловив жаль, що "окремі товариші іноді дозволяють собі робити емоційні заяви".

"Це дає ґрунт для появи якихось бульварних провокацій. Опозиція починає будувати якісь припущення. Це дійсно заважає нормально працювати", - сказав він.

Тому, за словами прем'єра, від кожного члена команди "вимагається виваженість, розсудливість, спокій, витримка і вміння стримувати свої емоції".

"Ніякого розколу в команді в найближчі роки не буде. І не буде ніяких поразок. Тому що ми просто знаємо, що треба робити", - запевнив Азаров.

Українська правда